top of page
Body Remembers Trauma Therapy

Body remembers Trauma Therapy (BRTT®)
& Trauma release breathwork (TRB®)

Wist je dat ieder mens trauma(s) met zich meedraagt? Soms zijn de herinneringen aan een trauma heel helder. Een trauma kan ook aanwezig zijn zonder actieve herinneringen. Echter onthoudt ons lichaam alles. Vaak uit het zich in lichamelijke klachten, zoals depressie en migraine, slaapstoornissen, verslavingen en/of onverklaarbare pijn in het lichaam. De diepe innerlijke reis die je maakt met BRTT® & TRB® stelt je in staat om mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel

Een innerlijke reis kan je inzicht geven bij spirituele ontwikkeling, bewustwording, persoonlijke groei, heling van trauma's en levensvraagstukken. Waardoor je weer in contact komt met jezelf

Dieren ontladen trauma's op een natuurlijke manier. Misschien herken je het wel: je huisdier schrikt naar aanleiding van een (ernstige) gebeurtenis, de eerste reactie is hevige schrik, waarna het beest schudt of trilt om het trauma los te maken van het lichaam. Vaak zie je ze daarna wegrennen of terugvechten. Dit is de zogenaamde freeze, flight, fight reactie. Helaas verliezen wij mensen langzaam het vermogen om het zenuwstelsel te ontladen en te resetten. Met BRTT® en TRB® maak je een diepgaande innerlijke reis naar het onderbewuste. Via het lichaamsgeheugen ga je opzoek naar opgeslagen spanning, energie en emoties. Deze reis stelt je in staat om diepliggende emoties, stress en traumatische pijn ruimte te geven en los te laten.

  

Body remembers Trauma Therapy (BRTT®)

Is een krachtig lichaamsgerichte therapievorm die kan helpen om trauma’s, heftige gebeurtenissen en opgeslagen stress in het lichaam te bevrijden. Door middel van verschillende lichamelijke oefeningen wordt de psoas-spier getriggerd. De psoas wordt ook wel de ‘spier van de ziel’ genoemd, omdat deze een rol kan spelen bij het vasthouden van emotionele spanning en trauma in het lichaam. Door het loslaten van spanning in de psoas kunnen emotionele blokkades worden aangepakt en kan het lichaam zich herstellen.

Trauma Release Breathwork (TRB®)

Is een overkoepelende term voor diverse krachtige vormen van ademwerk die gericht zijn op het bevrijden van de ademhaling en het loslaten van opgeslagen trauma’s en energieblokkades. De kracht van ademen is ongekend. Het brengt je naar de kern van diepgewortelde spanningen, trauma’s, blokkades, patronen en gedachten. Door de krachtige ademtechnieken doorbreekt de beschermende laag van spanning, die zich als het ware als een muur om emoties hebben gevormd. Er ontstaat ruimte voor diepgaande heling en het loslaten van opgeslagen spanning en trauma. Het doel van Trauma Release Breathwork is om meer rust, helderheid, stabiliteit en vrijheid te creëren.

Gedurende de therapie lig je heerlijk comfortabel op een matras. Tijdens de sessie wordt er niet gesproken. Voorafgaand aan een sessie vindt een uitgebreide intake plaats.

Let op: deze therapievorm is geen 'quick fix', we werken namelijk met het lichaam en met energie. Dit vraagt om enig geduld en een liefdevolle blik naar jezelf. Overgave aan het proces waar jij in zit is van belang!

Altaar sfeer

Heb jij last van...

 • Trauma/ PTSS

 • Burn-out

 • Depressie

 • Weinig energie en uithoudingsvermogen

 • Lichamelijke klachten zoals migraine, rug-, nek- en schouderklachten

 • Stress

 • Slaapproblemen

 • Beklemmende emoties zoals boosheid, frustratie en verdriet

 • Weinig veerkracht

 • Angst en fobieën

 • Concentratieproblemen

 • Laag zelfbeeld/onzekerheid

 • Laag libido

 • Onregelmatig en/of oppervlakkig ademen, hyperventilatie

 • Chronische aandoeningen

 • Lichamelijke klachten

 • Gespannen bekkenbodem

persoonlijke ontwikkeling holistische praktijk Wees

Praktisch

     Wat mag je verwachten?

 Uitgebreide intake voorafgaand aan de sessie

Een complete sessie BRTT® of TRB® van ca. 3 uur 

Een losse sessie BRTT® of TRB® duurt ca. 1,5 uur

Kennisoverdracht van o.a. stress, trauma, trauma responses en psoas spier

Een veilige ruimte waar jij volledig jezelf mag zijn

Liefdevolle begeleiding 

Investering

€ 180,- complete sessie

 95,-​ losse sessie
 

5 rittenkaart BRTT® & TRB®: € 855,-

5 rittenkaart BRTT® of TRB®: € 455,-

(Prijzen zijn incl. btw)

De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte in Sneek.

Mijn wens is om mijn aanbod toegankelijk te houden voor iedere belangstellende. Mocht de investering je tegenhouden om de stap te zetten, 

voel je dan vrij om contact met mij op te nemen zodat we samen naar een oplossing kunnen kijken. 

In sommige gevallen vergoedt je werkgever het traject. Iedere werkgever heeft toch baat bij een relaxte werknemer? 

bottom of page